Tradice popíjení vína sahá až do dávného starověku, historici se shodují, že výroba vína se začala psát zhruba někdy kolem…
feedProSeznam
Základem správného servírování vína je fakt, že se nemá nikdy uspěchat. Obzvláště starší vína nekonzumujte ihned po nákupu, ale nechte je odpočinout alespoň dva týdny po tom, co jste si je odněkud dovezli. Dalším důležitým faktorem je správná teplota vína. Bílé víno se servíruje při teplotě 10 – 12 °C
Modrý Portugal (zkráceně MP) je velmi známou a oblíbenou odrůdou pro výrobu červených vín. Jedná se o často odborníky doporučovanou…
Je známým faktem, že nejen víno ale i alkohol postupem času zraje a získává nové kvality. K nalezení jsou archivní…
Vína nesoucí název výběr z cibéb se řadí mezi jakostní vína s přívlastkem. Pro výrobu jsou použity speciální hrozny napadené ušlechtilou plísní…
Tomuto oboru se věnují vyškolení odborní sommeliéři. Jak si ale mají poradit laici? Máme zde několik tipů, jak si i vy můžete v domácím prostředí na jedinečné kombinaci sýra a vína pochutnat. V dnešní rozsáhlé nabídce však není možné vytvořit nějaká jednoduchá a striktní pravidla, která by vám pomohla s výběrem vína a sýra. Ví se však, že k dosažení dokonalé harmonie mezi sýrem a vínem, je vždy nutné dodržovat regionalitu.
Relaxační účinek 100% zaručen, tvrdí výrobce prvního francouzského vína s konopím. I přes to, že se z právního hlediska nedá zcela mluvit…
VOC neboli vína originální certifikace jsou česká jakostní vína, která byla vyrobena a pěstována pouze v certifikovaných vinařských oblastech České republiky.…
Zhoršující se vztahy mezi Austrálií a Čínou ohrožují budoucnost nejen australských vinařů ale celkovou ekonomiku. V Číně se v posledních…
Ledové víno je jakostním vínem s přívlastkem vyrobeno ze zmrzlých bobulí vinné révy. Má charakteristickou chuť a aroma, díky kterému si…